Különszám: ESMO klinikai gyakorlati irányelvek az áttétes nem kissejtes tüdőrák diagnózisáról, kezeléséről, utánkövetéséről

A 2020 nyarán kiadott Klinikai Onkológia különszámban a gyakorló orvosok szemszögéből az áttétes nem kissejtes tüdőrák ellátásának európai irányelveit adta közre magyar nyelven a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság évekkel ezelőtt elkötelezte magát, hogy minél több szerv Európai Onkológiai Kezelési Irányelvét magyar nyelven is hozzáférhetővé tegye a Klinikai Onkológia szakfolyóirat hasábjain, illetve az újság online változatában. Korábban megjelent a vastagbélrák, a prosztatarák, a gyomorrák és a májrák, továbbá a nyelőcsőrák, a biohasonló készítmények, továbbá a relabáló epithelialis petefészek-karcinóma európai irányelve.

A mindennapi kezelésben a magyar finanszírozási protokoll tekinthető csak hivatalos útmutatásnak, amely kijelöli a hazánkban közfinanszírozásban alkalmazható kezelések lehetőségeit. Azonban bízunk benne, hogy az európai irányelvek részletes, magyar nyelven való megismerése segíteni fogja az onkológiai centrumok munkáját a jövőben.

A Klinikai Onkológia különszám szakmai regisztrációval teljes terjedelmében letölthető innen PDF formátumban.


Kapcsolódó cikkek